Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Tisztelt Olvasóink!

 

A Miskolci Jogi Szemle 2021. júniusától ezen az új honlapon érhető el:

https://ojs.uni-miskolc.hu/index.php/jogiszemle/index

 

Az újabb lapszámok a továbbiakban már csak az új honlapra kerülnek feltöltésre. Ez az oldal archívumként működik tovább.

 

A szerkesztőség

***

 

Miskolci Jogi Szemle a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának lektorált folyóirata.

 

A folyóirat eredeti tanulmányokat, fordításokat és tanulmányértékű recenziókat közöl a jogtudomány valamennyi területéről.

A szerkesztőségre vonatkozó részletes adatok az Impresszum menüpont alatt találhatók, a folyóirat célkitűzéseit pedig az első szám beköszönő írása foglalja össze.

Lapunk évente két rendes számmal jelenik meg, júliusban és decemberben. A rendes lapszámokon kívül a folyóirat különszámokat is kiad.

 

 

 

A folyóiratnak 2021. februárjától új szerzői útmutatója van. A szerkesztőség csak az annak megfelelően benyújtott kéziratok esetében kezdi meg a lektorálási folyamatot.

 

A folyóiratba szánt cikkekkel szembeni követelményeket és a lektorálással kapcsolatos tudnivalókat a szerzők számára készített Útmutató foglalja össze.

Az aktuális szám tartalomjegyzéke és a tanulmányok teljes szövege A legújabb szám tartalma menüpont alatt olvasható, a korábbi lapszámok pedig az Archívum menüpont alatt érhetőek el formátumban.